Hasznos kérdés és válasz masszázsmedence vásárlás előtt:

A MASSZÁZSMEDENCE ELHELYEZÉSE: KÜLTÉRBEN ÉS BELTÉRBEN EGYARÁNT LEHETSÉGES!

A masszázsmedence súlya vízzel feltöltve elérheti a 2-3 tonnát, ezért nem lehet egyszerűen letenni a fűre, megfelelően elő kell készíteni a kiválasztott helyet.

KÜLTÉRBEN való elhelyezés esetén, legalább 10 cm vastag vasalással ellátott vízszintes alapot kell készíteni. Alá kb 5 cm vastag sóderággyal. A masszázsmedencék teljes felületükön fekszenek az aljzaton, nem lábakon állnak.

BELTÉRBEN: Megfelelő hidegburkolat előkészítése és az esetleges kicsapódó víz elvezetéséhez   egy padlóösszefolyót kell kiépíteni a medencétől megfelelő távolságra.

TALAJBA TELEPÍTÉS esetén akár teljesen akár részben a masszázsmedence mind a 4 oldalán szerviz járatot kell kiépíteni, aminek a falazat és a medence oldala közötti távolsága min. 50 cm legyen!

A fogadó gödörnek rendelkeznie kell gravitációs vízelvezetésre alkalmas padlóösszefolyóval!

Elektromos kiépítés:

Egy fázis esetén, terméktől függően:

Minden alkalommal bizonyosodjunk meg arról, hogy földeléssel védett áramkörbe csatlakoztatjuk a medencét. Csak rézkábeleket használjunk. Magát a vezetéket a masszázskádhoz kell húzni, ajánlott ráhagyni min. 5 métert a masszázskád helyétől számítottan.

230V, egyfázisú, 3 x 2,5 mm keresztmetszetű villanyvezeték, 30mA-s életvédelmi Fi relé, 1 x 1 fázisú 16A biztosíték

PREMIUM TRIEST SPA025

 

PREMIUM CUBA SPA026

 

LUXURY MALAGA

 

230V, egyfázisú, 3 x 4 mm keresztmetszetű villanyvezeték, 30mA-s életvédelmi Fi relé, 1 x 1 fázisú 25A biztosíték

PREMIUM MALAGA SPA001

PREMIUM MALAGA EXTRA SPA005

PREMIUM VENEZIA SPA016

PREMIUM VENEZIA EXTRA SPA017

PREMIUM MILANO SPA002

 

A többi termék működtetése csak három fázison javasolt:

380V, háromfázisú, 5 x 4 mm villanyvezeték, 30mA-s életvédelmi Fi relé, 1 x 3 fázisú 3x25A biztosíték. Minden alkalommal bizonyosodjunk meg arról, hogy földeléssel védett áramkörbe csatlakoztatjuk a medencét. Csak rézkábeleket használjunk. Magát a vezetéket a masszázskád bármelyik sarkához kell húzni, ajánlott ráhagyni min. 5 métert a masszázskád helyétől számítottan.

SZŰRŐBETÉT TISZTÍTÁS

Új masszázsmedencéjét a szűrők gyors és egyszerű karbantartására tervezték. Az első üzembe helyezéskor a szűrőt minden második napon meg kell tisztítani az első két hétben. Javasoljuk, hogy a szűrőt hetente egyszer tisztítsa meg, hogy elkerülje a keringtető szivattyú teljesítményének csökkenését. Javasoljuk továbbá, hogy kéznél legyen egy extra csere-szűrő, amelyet a szűrő tisztításakor kell behelyezni. A szűrő tisztításához kövesse az alábbi lépéseket:

1) Kapcsolja ki a főkapcsoló áramellátását.

2) Távolítsa el a szűrő fedelét / pohártartóját, és tegye félre.

3) Távolítsa el az úszó gátat és a kosarat.

4) Vegye ki a szűrőt úgy, hogy kihúzza a szűrőtartályból.

5) Tisztítsa meg a szűrőt kerti tömlővel az alábbiak szerint:

a. Tartsa függőlegesen

b. Permetezze nyomófúvókával, felűről-lefelé haladva (kerti slaggal, gőzborotvával)

c. Fordítsa meg a szűrőt és ismételje meg az a és b lépést.

6) A szűrő visszahelyezéséhez kövesse fordított sorrendben a lépéseket.

FIGYELEM: A szűrő eltávolítása és tisztítása előtt ki kell kapcsolni a masszázsmedencét (ON/OFF). A szűrő szívása rendkívül erős és sérüléseket okozhat, ha nincs benne. SOHA ne üzemeltesse a masszázsmedencét szűrő nélkül és ne használja a masszázsmedencét, ha a szűrő nincs megfelelően behelyezve. Ha szűrő nélkül használja, akkor a szivattyúk és más elektromos alkatrészek károsodása bekövetkezhet. A garancia nem terjed ki az elektromos alkatrészek ezen körülmények miatt esetlegesen bekövetkező károsodására.

Hogyan tisztítsuk a szűrőt?

A szűrőt/szűrőket a masszázsmedencéből minden héten egyszer érdemes kivenni és vízsugárral vagy megfelelő tisztítószerrel kitakarítani (kerti slaggal, gőzborotvával).

Lényegében a szűrő véd meg minket a különböző fizikai szennyeződésektől, megakadályozva azt, hogy testünk közvetlenül érintkezzen azokkal használat közben.

Sok különféle szűrő létezik. Hatékonyságuk nagyban függ a típustól és a hatásfoktól.